Srnčí guláš s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s kysaným zelím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 45892 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
30 g | Jíška hotová tmavá |
4 g | Kmín celý |
200 g | Paprika červená |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
60 g | Sádlo škvařené |
900 g | Srnčí plec |
8 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
40 g | Zakysaná smetana |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 182,6mg |
Draslík | 813,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Pepř černý mletý, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, scezené zelí propláchneme vodou a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, cibuli, kmín, mletou papriku, maso a osmažíme. Jakmile maso pustí šťávu, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Přidáme papriky, zelí, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.