Srnčí guláš s játry a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s játry a paprikou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45897 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
750 g | Cibule |
20 g | Feferony |
200 g | Játra telecí |
5 g | Koření Zvěřina |
30 g | Mouka polohrubá |
4 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
250 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
900 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 986,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Játra telecí, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Mouka polohrubá, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš s játry a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso a játra odblaníme, nemáme-li srnčí játra, použijeme telecí. Maso nakrájíme na kostky, játra na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, z feferonky odstraníme jadérka a lusk posekáme najemno. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme maso s játry a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme mletou sladkou a pálivou paprikou a zvěřinovým kořením. Podusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vysmahne na tuk. Potom zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, podlijeme vodou, zprudka provaříme, zmírníme oheň a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu, aby se guláš nepřipaloval. |
3 | Dvacet minut před koncem vaření přisypeme papriky, feferonku, dochutíme solí, pepřem a dodusíme. |
4 | Podáváme s knedlíkem. Může být houskový i bramborový. |