Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45943 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
40 g | Cibulka jarní |
10 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Řeřicha |
10 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na dresink | |
---|---|
5 ks | Ančovička - filety |
20 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
200 g | Majonéza |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 279,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 575,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Ančovička - filety, Citronová kůra, Citronová šťáva, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Mezitím vejce uvaříme natvrdo, které ihned zchladíme a oloupeme, a do trouby dáme péct neoloupané stroužky česneku, pokapané olejem. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat, česnek po 10 minutách vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |
2 | Do mixéru vložíme ančovičky, citronovou šťávu a kůru, majonézu a vše umixujeme dohladka. |
3 | V míse smícháme brambory s vejci, nakrájenými na kolečka, vymačkáme upečený česnek ze slupky, nasekanou jarní cibulku, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme dresinkem z ančoviček. Podáváme posypané řeřichou. |