Jednoduchý recept

Plněné krůtí řízky s rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45944

Ingredience

6 ks Bazalka
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
640 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Ocet bílý vinný
0,5 ks Okurka salátová
6 polévková lžíce Olej rostlinný
4 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pesto
200 g Rajčata Cherry
200 g Rukola
8 plátek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
3 špetka Sůl
25 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
2% Sacharidy 9 g
50% Tuky 37 g
15% Sodík 300 mg
70% Bílkoviny 39 g

Plněné krůtí řízky s rukolou postup přípravy receptu:

1

Krůtí řízky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie a opepříme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme a otrháme lístky od stonků. Každý řízek potřeme na jedné straně trochou pesta, obložíme plátkem ovčího sýra a několika lístky bazalky, přeložíme a zajistíme párátkem.

2

Rukolu přebereme, silnější konce stonků odstraníme, opláchneme a dosucha otřepeme. Rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

3

Smícháme olej, ocet a hořčici, osolíme, opepříme a přidáme rukolu, rajčata a okurku. Dobře promícháme.

4

Krůtí řízky osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme palmový tuk a opečeme v něm řízky (po každé straně stačí 2 minuty). Podáváme se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept