Jehněčí maso s cuketou, paprikou a kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s cuketou, paprikou a kuskusem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Cizrna |
1 ks | Cuketa |
700 g | Jehněčí kýta |
1 špetka | Kmín mletý |
600 g | Kuskus |
1 ks | Masox |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 605,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Jehněčí kýta, Kuskus, Paprika červená, Sůl, Tabasco, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Kmín mletý, Masox, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s cuketou, paprikou a kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Cukety omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Omyté papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na malé kousky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozmícháme v horké vodě a necháme přejít varem. Cizrnu vsypeme alespoň na 15 minut do studené vody, pak ji slijeme přes síto a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a smažíme 5 minut. Potom přilijeme rajčatový protlak, promícháme a zalijeme vývarem z masoxu. Směs v pánvi přivedeme k varu, přisypeme nakrájené cukety a papriky, podle chuti osolíme, opepříme a necháme vařit. Po 10 minutách vaření přidáme ke směsi okapanou cizrnu, kmín a tabasco. Vše vaříme, dokud maso a zelenina nejsou mekké. |
3 | V době vaření masa si připravíme kuskus. 600g kuskusu namočíme do 6 decilitrů horké vody a necháme jej 5 minut máčet a vsakovat vodu. Pak kuskus jemně promícháme vidličkou, aby se od sebe oddělil. |
4 | Kuskus rozložíme na celé dno servírovacího talíře a do středu položíme uvařené jehněčí maso, přelité vývarem se zeleninou. |