Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 46032 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Bramborové noky |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
560 g | Pštrosí kýta |
400 g | Rajčata Cherry |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
4 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 929,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 29,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Pštrosí kýta, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi postup přípravy receptu:
1 | Pštrosí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Rozmarýn opláchneme, snítky překrojíme a jehličky na spodní části snítky otrháme a dáme stranou. Každý medailonek propíchneme na dvou místech ostrým špičatým nožem a do otvorů zasuneme vždy půl snítky rozmarýnu. |
2 | Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, scedíme a dáme na teplé místo. Česnek oloupeme a hřbetem širokého nože lehce rozmačkáme. |
3 | V pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a máslo. V tuku opékáme medailonky po každé straně 3-4 minuty. Před koncem pečení přidáme česnek a jehličky rozmarýnu, které jsme odložili stranou. |
4 | Pštrosí medailonky vyndáme z pánve, osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem, zabalíme do alobalu a dáme na teplé místo. Rajčata omyjeme a podusíme za stálého míchání ve zbylém oleji. Asi po 3 minutách osolíme a opepříme, vmícháme gnocchi a vše ještě prohřejeme. |
5 | Gnocchi s rajčaty rozdělíme na talíře, navrch dáme medailonky a podáváme. |
Poznámka
Pštrosí maso připomíná chutí a vzhledem maso hovězí, avšak je bez patrného mramorování a strukturou připomíná spíše maso krůtí. Navíc je málo tučné a obsahuje malé množství cholesterolu. K dostání je v některých supermarketech a v obchodech s lahůdkami.