Recept

Ryba smažená na egyptský způsob

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46090

Ingredience

1 dl Citronová šťáva
1 ks Citrony
120 g Kambala
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Koriandr mletý
1 špetka Kurkuma
1 hrst Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 495kJ
6% Sacharidy 22 g
2% Tuky 1 g
4% Sodík 71 mg
11% Bílkoviny 6 g

Ryba smažená na egyptský způsob postup přípravy receptu:

1

Vykuchané ryby očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso okořeníme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu v chladu odležet.

2

Porce pak obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném oleji v pánvi po obou stranách, dokud nemají zlatavou barvu. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný tuk.

3

Ryby na servírovacím talíři posypeme jenmě nasekanou petrželkou a přidáme kolečka citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept