Ryba smažená na egyptský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba smažená na egyptský způsob
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46090 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 dl | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
120 g | Kambala |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 špetka | Kurkuma |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 119,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Kambala, Koriandr mletý, Kurkuma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba smažená na egyptský způsob postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané ryby očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso okořeníme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu v chladu odležet. |
2 | Porce pak obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném oleji v pánvi po obou stranách, dokud nemají zlatavou barvu. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný tuk. |
3 | Ryby na servírovacím talíři posypeme jenmě nasekanou petrželkou a přidáme kolečka citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.