Jednoduchý recept

Candát s rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46157

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Candát obecný
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Feferony
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
300 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 618kJ
4% Sacharidy 13 g
35% Tuky 26 g
10% Sodík 206 mg
28% Bílkoviny 16 g

Candát s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, spařená, oloupaná, nadrobno narkájená rajčata, nasekaný česnek, feferonku a koření. Vše chvíli podusíme, přilijeme víno a dusíme ještě 20 minut. Podle potřeby přilijeme trochu vody.

2

Hotovou omáčku přecedíme a zeleninu prolisujeme.

3

Omyté a osušené porce candáta osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji.

4

Opečené porce upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s dílkem omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept