Vafle s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s tuňákem
Vafle s tuňákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46159 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Příprava tuňáka | |
---|---|
100 g | Cibulka jarní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 512,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 509,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Cibulka jarní, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka vybereme z konzervy, nakrájíme na malé kousky, necháme okapat, vložíme do vhodné nádoby, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávu, zamícháme a odložíme do ledničky. |
2 | Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme sůl, teplé máslo, nasekanou petrželovou nať, vejce, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odpočinout. |
3 | Vaflovou formu dobře vymažeme olejem, rozehřejeme a naběračkou vlijeme dostatečné množství těsta. Vafli opečeme. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto. |
4 | Hotové vafle pokládáme na talíře, přidáme připraveného tuňáka a podáváme. |
Poznámka
Vafle s tuňákem podáváme jako teplý předkrm.