Tagliatelle se žampionovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se žampionovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46160 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 hrst | Bazalka |
800 g | Cibule |
400 g | Créme fraiche |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
750 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 35,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 17,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. |
2 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme též na plátky. |
3 | Rozpálíme pánev. Slaninu nakrájíme na nudličky a vložíme na pánev, kde ji vyškvaříme. Ke slanině přidáme cibli a dosklovita osmahneme. |
4 | Poté přidáme žampiony a dusíme do úplného vyvaření tekutiny. |
5 | Na pánev k žampionům přidáme creme fraiche a vývar, promícháme a společně povaříme dalších 5 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem. |
6 | Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Takto připravenou bazalku vmícháme do omáčky těsně před podáváním. |
7 | Uvařené těstoviny upravíme na talíře. Podáváme přelité žampionovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem. |