Kokosové palačinky s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosové palačinky s javorovým sirupem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46165 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Kokos - mletý (Kopra) |
275 g | Kokosové mléko |
1 ks | Limetka |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Mouka rýžová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 196,7mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 80,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kokosové mléko, Limetka, Olej rostlinný, Sirup javorový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosové palačinky s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Hladkou a rýžovou mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, kokos, promícháme a do důlku uprostřed rozklepneme vejce a zalijeme kokosovým mlékem. Vejce rozšleháme a postupně k němu zapracujeme sypké ingredience. Vytvoříme mírně tekuté těstíčko bez hrudek. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přiléváme vždy malou naběračku těsta a lžící rozprostíráme po dně do tenké vrstvy. Na prudkém ohni smažíme 1/2-1 minutu, až se objeví drobné bublinky. Palačinku otočíme a osmažíme do zlatova i po druhé straně. |
3 | Hotové naskládáme na talíř a v mírně vyhřáté troubě uchováme teplé. Před servírováním palačinky přelijeme javorovým sirupem a podáváme s plátky limetky k zakápnutí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Javorový sirup můžeme nahradit medem. Použijem pánev s nepřilnavým povrchem o průměru cca 13 cm.