Malé věže v Pise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé věže v Pise
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46220 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Lilek |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Meduňka |
420 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
3 špetka | Pepř bílý |
5 ks | Rajčata |
1 ks | Rohlíky bílé |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 509,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 133,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Lilek, Mozzarella, Oregano sušené, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Meduňka, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Rohlíky bílé, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé věže v Pise postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek nakrájíme na plátky, které osolíme (1 lžička) a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme a velmi drobně pokrájíme. |
2 | Omytá středně velká rajčata osušíme, odkrojíme místa v okolí stopek a nakrájíme na plátky silné 4-5 mm, které dáme do mísy, ochutíme je solí (asi 0.5 lžičky), čerstvě pomletým pepřem 4 barev, extra olivovým olejem, sušeným oreganem a koprem. Rajčata promícháme a necháme asi 20 minut marinovat. |
3 | Mozzarellu nakrájíme na plátky. Menší žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3-4 mm. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky. Meduňku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme. |
4 | V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme lilek, který jsme posypali bílým pepřem, z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně po půl minutě z každé strany. Poté vyjmeme z omastku a papírovým ubrouskem zbavíme přebytečného tuku. K omastku do pánve přidáme 0.5 lžíce másla a restujeme žampiony s česnekem dozlatova, pak je hned vyjmeme z tuku, odložíme do misky, ochutíme mořskou solí, drceným kmínem a promícháme. |
5 | Rohlík nakrájíme zešikma na plátky silné asi 5 mm. Na pokrájený rohlík položíme střídavě plátky rajčat, žampionů s česnekem, Mozzarellu a lilek. Mozzarellu s lilkem dáme 2 x. |
6 | Každou věž ozdobíme meduňkovými lístky, zachytíme delšími párátky, dáme je na mísu a servírujeme. |