Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46229

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibulka jarní
220 g Hovězí svíčková
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olivy nakládané
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Sýr Provolone
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Žampiony čerstvé
Ochucený olej
2 polévková lžíce Limetková šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř citronový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 070kJ
1% Sacharidy 3 g
21% Tuky 16 g
29% Sodík 574 mg
35% Bílkoviny 20 g

Carpaccio po italsku postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem.

2

Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm).

3

Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti.

4

Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.

5

V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku.

6

Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme.

Poznámka

Nakládané olivy mohou být podle chuti s papričkou nebo s česnekem. Podle chuti volíme i tvrdý sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept