Jednoduchý recept

Mořský jazyk se šafránem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 46293

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kerblík
600 g Mořský jazyk
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Okurka salátová
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar rybí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 12 g
56% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Mořský jazyk se šafránem postup přípravy receptu:

1

Mořské jazyky opláchneme a osušíme. Pokapeme třemi čtvrtinami citronové šťávy, osolíme a opepříme.

2

Oloupeme a nasekáme cibuli. Okurku oloupeme, rozpůlíme ji podélně a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kostky.

3

Máslo rozehřejeme v hrnci, podusíme cibuli a okurku, zaprášíme šafránem a necháme zesklovatět. Podlijeme rybím vývarem, přidáme smetanu, sůl a pepř. Uvedeme do varu a do vařící omáčky vložíme rybu.

4

Hrnec odstavíme a necháme rybu dojít 6 minut. Poté rozdělíme na talíře.

5

Kerblík omyjeme a otrháme lístky. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme zbytek citronové šťávy a posypeme kerblíkem.

6

Podáváme k rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept