Jednoduchý recept

Mořský ďas na šafránu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59012

Ingredience

750 g Mořský ďas
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé
0,5 kávová lžička Šafrán
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 1 001kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 7 g
16% Sodík 330 mg
55% Bílkoviny 31 g

Mořský ďas na šafránu postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého mořského ďasa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.

2

Šafránová vlákna namočíme na několik minut do horké vody. V pánvi ohřejeme víno a vodu, přidáme šafrán a chvíli mícháme. Vložíme kousky ryby a zvolna vaříme 5-6 minut. Potom rybu vyjmeme, necháme okapat a vývr uchováme.

3

Větší špenátové listy omyjeme, odstraníme z nich řapíky a listy krátce spaříme vroucí vodou. Potom na listy poklademe kousky masa a pevně zabalíme včetně stran listů. Závitky položíme spojem dolů do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme je vývarem a pod fólií zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept