Jednoduchý recept

Chléb se sýrem a vlašskými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46366

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
200 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
75 g Ořechy vlašské
100 g Stilton
0,5 kávová lžička Sůl
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 874kJ
16% Sacharidy 59 g
24% Tuky 18 g
10% Sodík 198 mg
26% Bílkoviny 15 g

Chléb se sýrem a vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Poznámka

Vynikající kořeněný chléb pro každou příležitost. Stilton je velmi výrazný sýr s modrou plísní, který můžeme nahradit jiným plísňovým sýrem. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept