Chléb se sýrem a vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb se sýrem a vlašskými ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46366 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
200 g | Mouka pšeničná celozrnná |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
75 g | Ořechy vlašské |
100 g | Stilton |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 77,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Stilton mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb se sýrem a vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout |
Poznámka
Vynikající kořeněný chléb pro každou příležitost. Stilton je velmi výrazný sýr s modrou plísní, který můžeme nahradit jiným plísňovým sýrem. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.