Jednoduchý recept

Medový ořechový chléb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46392

Ingredience

1 kávová lžička Droždí sušené
5 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ořechový olej
100 g Ořechy vlašské
1,5 kávová lžička Sůl
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 937kJ
20% Sacharidy 71 g
22% Tuky 16 g
10% Sodík 197 mg
20% Bílkoviny 11 g

Medový ořechový chléb postup přípravy receptu:

1

Vlašské ořechy najemno nasekáme.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme med, olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.

3

Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

4

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

5

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení - některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme velmi jemně nasekané ořechy.

6

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.

Poznámka

Pro přípravu medového chleba můžeme použít různé druhy medu - lesní, z pomerančových květů... Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept