Sladký bochánek s cukrovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký bochánek s cukrovou polevou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46402 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Sůl |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 10,2mg |
Vláknina | 358,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký bochánek s cukrovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. |
2 | Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem. |
5 | Během pečení připravíme cukrovou polevu - zahřejeme lžíci vody a v ní mícháme do rozpuštění lžíci krupicového cukru. |
6 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout. |
Poznámka
Sladký bochánek, vynikající pomazaný pouze máslem. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.