Recept

Tapas s marinovanou cuketou a lilkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46420

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Citrony
2 ks Cuketa
1 polévková lžíce Kerblík
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet bazalkový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř 4 barev
1 ks Pomeranče
1,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 436kJ
4% Sacharidy 16 g
8% Tuky 6 g
19% Sodík 383 mg
4% Bílkoviny 2 g

Tapas s marinovanou cuketou a lilkem postup přípravy receptu:

1

Omytý lilek nakrájíme na plátky, osolíme je necháme 20 minut vypotit. Pak je propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, necháme okapat a oschnout. Malé cukety omyjeme a pokrájíme na plátky silné asi 4 mm. Ve větší teflonové pánvi postupně na rozpáleném oleji s máslem orestujeme lilek a cuketu z každé strany dozlatova. Restovaný lilek s cuketou osolíme, opepříme a i se šťávou dáme do mísy.

2

Omyjeme čerstvý tymián, kerblík, bazalku, vodu z bylinek setřepeme. Několik lístků kerblíků odložíme na ozdobu, ostatní bylinky drobně pokrájíme. Česnek utřeme.

3

Do misky dáme bylinkový ocet, drobně pokrájené bylinky, česnek, důkladně promícháme a zalijeme restovanou zeleninu. Znovu zlehka promícháme a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny. Pokud možno chemicky neošetřený citron s pomerančem důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky.

4

Marinované plátky s cuketou ozdobně rozložíme na mísu, obložíme plátky citrónu s pomerančem, ozdobíme lístky kerblíku a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept