Recept

Domácí husí paštika s hříbky a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46463

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
150 g Hříbky čerstvé
300 g Játra husí
3 polévková lžíce Mandle
4 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
130 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová panenka
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 601kJ
4% Sacharidy 15 g
58% Tuky 44 g
42% Sodík 841 mg
78% Bílkoviny 44 g

Domácí husí paštika s hříbky a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Husí játra vložíme do misky s mlékem, po 1 - 2 hodinách z jater odstraníme blanky, rozkrájíme je na dvě části a osolíme je. Uzenou prorostlou slaninu (30 g) nakrájíme na tenké proužky, játra prošpikujeme a potřeme máslem. Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky.

2

Omytou a osušenou vepřovou panenku pokrájíme a s polovinou hříbků i uzenou slaninou jemně pomeleme na masovém strojku. Směs ochutíme solí, pepřem, citrónovou kůrou, přimícháme loupané mandle a polovinu nakrájených hříbků. Vše důkladně zapracujeme do pomletého masa.

3

Formu na terinu vytřeme máslem (2 lžíce). Na dno dáme polovinu masové směsi, na ni položíme játra, která poklademe druhou polovinou masové směsi. Povrch pokryjeme tenkými plátky uzené slaniny (100 g) a formu uzavřeme. Velký pekáč naplníme horkou vodou, do něj vložíme formu s paštikou a necháme v předem vyhřáté troubě péct při 100°C přibližně 2 hodiny.

Poznámka

Servírujeme studené. Lahodnou, originální chuť paštika dostane, když potřeme husí játra lanýžovým máslem a před pečením na vymazání teriny použijeme též 1 lžíci lanýžového másla. http://www.winemarket.cz/produkty/lanyzove-produkty/lanyzove-maslo-bouquet-75g-tartuflanghe.php

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept