Ravioli plněné uzeným lososem s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné uzeným lososem s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46479 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
125 g | Losos uzený |
3 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
225 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 211,5mg |
Draslík | 317,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Losos uzený, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné uzeným lososem s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstovinové obaly na přípravu raviol. Mouku se 2 vejci a špetkou soli vypracujeme ve vláčné těsto. Je-li hmota příliš tvrdá a drobí se, přidáme trochu vody. Z těsta vyválíme tenoučkou placku, kulatým tvořítkem o průměru 6 - 7 cm z ní vykrájíme 32 placiček. |
2 | Uzeného lososa pokrájíme na menší kousky, nasekáme 3 lžíce čerstvého nebo mraženého kopru, vymačkáme šťávu z půlky citronu a ušleháme 200 ml šlehačky. |
3 | Do mixeru vložíme lososové kousky, lžíci sekaného kopru, jeden bílek, 5 ml tekuté šlehačky, náplň do taštiček podle chuti přisolíme a dohladka umixujeme. |
4 | Na omáčku v kastrolku na rozehřátém másle 1 minutu smažíme lžíci mouky, přilijeme bílé víno a umícháme dohladka. Přidáme šlehanou smetanu s citrónovou šťávou, uvedeme do varu a omáčku vaříme do mírného zhoustnutí tak, aby se dala nalévat. Stáhneme z plotny, přidáme 2 lžíce sekaného kopru, osolíme, opepříme, promícháme a uložíme do tepla. |
5 | Na vál, posypaný škrobem, vyskládáme těstové placičky v řadách po čtyřech. Každou druhou placičku po okrajích potřeme bílkem, středy ostatních poklademe vždy 1 lžící náplně. Placičky s náplní přiklopíme prázdnými, okraje pevně přitiskneme, aby se nerozlepily. |
6 | Hotové ravioli vaříme v osolené vodě se lžící oleje 2 - 3 minuty, uvařené z hrnce vyndáme drátěnou sběračkou a rozdělíme na talíře. |
7 | Servírujeme je přelité připravenou omáčkou. |
Poznámka
Podáváme teplé.