Chléb s pistáciemi a citronovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s pistáciemi a citronovou příchutí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46564 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
50 g | Máslo čerstvé |
75 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Pistácie |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 52,1mg |
Draslík | 107,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 82,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí sušené, Pistácie, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s pistáciemi a citronovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, vejce, máslo, krupicový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme pistáciové oříšky. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem. |
4 | Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto pak rozdělíme na 6 stejně velkých dílů, ty vytvarujeme do protáhlých bochánků, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem. |
5 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a bochánky v ní pečeme přibližně 35 až 40 minut, dokud nemají zlatavou barvu. |
6 | V misce smícháme 1 lžíci citronové šťávy s 1 lžící moučkového cukru a po upečení jí ještě teplé bochánky potřeme. Necháme pomalu vychladnout. |
Poznámka
Lahodné nasládlé bochánky, ideální k podávání pomazané citronovým máslem.