Zapečený chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený chřest
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4663 |
Ingredience
5 ks | Brambory |
250 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 ks | Rajčata |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 776,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený chřest postup přípravy receptu:
1 | Očistíme chřest a v osolené vodě povaříme 10 minut. |
2 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky, i rajčata nakrájíme na plátky. |
3 | Vymažeme zapékací mísu olejem a na dno položíme brambory, osolíme. |
4 | 2 chřesty zabalíme do plátku šunky a vyskládáme do řady vedle sebe. |
5 | Z poloviny zakryjeme rajčaty a opět bramborami a osolíme. Zalijeme smetanou a zapečeme. |