Meruňková omáčka k masu s portským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňková omáčka k masu s portským vínem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46630 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Meruňky sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 787,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Meruňky sušené, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňková omáčka k masu s portským vínem postup přípravy receptu:
1 | Sušené meruňky nakrájíme na nudličky, zalijeme vínem a necháme změknout. |
2 | Mezitím oloupeme šalotku, nasekáme nadrobno, na rozpáleném másle podusíme. Přidáme meruňky i s vínem, dusíme dalších cca 10 minut. Poté vmícháme šťávu, vymačkanou z citronu, med, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčku podáváme teplou k pečenému masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V případě že je omáčka moc hustá, přidáme vodu nebo výpek z masa.