Jednoduchý recept

Slovinský salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46639

Ingredience

200 g Brambory
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Fazole
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
30 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 957kJ
8% Sacharidy 29 g
10% Tuky 7 g
17% Sodík 343 mg
22% Bílkoviny 13 g

Slovinský salát postup přípravy receptu:

1

Zvlášť uvaříme předem namočené fazole, oloupané brambory a očištěný celer. Uvařené brambory a celer nakrájíme na kostky.

2

Smícháním octa, šálku vody, cukru, soli a pepře připravíme marinádu. Přidáme do ní hořčici a na kostičky nakrájenou, rozškvařenou slaninu. Dobře rozšleháme.

3

Marinádou přelijeme směs fazolí, brambor a celeru. Salát necháme chvíli proležet v chladu.

4

Před podáváním vmícháme do salátu omytý, na proužky nakrájený hlávkový salát a oloupanou, nasekanou cibuli. Obložíme polovinami natvrdo uvařených vajec.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz