Šunka po cikánsku (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka po cikánsku (minutka)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 468 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Okurky nakládané |
100 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
700 g | Šunka dušená |
100 g | Tuk |
150 g | Žampiony čerstvé |
200 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 73,8mg |
Vláknina | 780,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Rajčata, Sůl, Tuk, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka po cikánsku (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na plátky a po obou stranách opečeme na tuku. |
2 | Žemli nebo veku nakrájíme šikmým řezem na plátky a z obou stran je opečeme na toasty. |
3 | V druhé části tuku podusíme žampiony nakrájené na plátky, na kousky nakrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a podusíme. |
4 | Toasty obložíme opečenou šunkou a přelijeme podušenou směsí. |
5 | Ihned podáváme. |