Lívanečky s citronovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívanečky s citronovou kůrou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46937 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Citrony |
70 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná celozrnná |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
375 ml | Ricotta |
10 ml | Sirup javorový |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 301,6mg |
Draslík | 155,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Sirup javorový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívanečky s citronovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme těsto, a sice: |
2 | Utřeme máslo se žloutky, cukrem, ricottou a moukami. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vše smícháme v hladké těsto. |
3 | Vedle našleháme tuhý sníh z bílků a přidáme připravené těsto, smícháme a necháme odležet. |
4 | Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na ni lžičkou klademe těsto, které trochu splácneme a po každé straně opékáme dozlatova. |
5 | Hotové syrníky pokapeme javorovým sirupem nebo medem a servírujeme teplé. |