Recept

Těstovinový salát s rajčátky a černými olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47039

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Chilli paprička
300 g Cuketa
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej stolní
100 g Olivy černé
100 g Oříšky piniové
500 g Rajčata
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
250 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 276kJ
17% Sacharidy 60 g
67% Tuky 50 g
22% Sodík 444 mg
50% Bílkoviny 28 g

Těstovinový salát s rajčátky a černými olivami postup přípravy receptu:

1

Cherry rajčata otrháme ze stonku, omyjeme a okolí stopky vykrojíme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Připravíme pánev a bez tuku na ní dozlatova opražíme piniová jádra. Omyjeme cuketu, nakrájíme ji na podélné plátky silní asi 1/2cm, poté na šikmé nudličky. Cuketu osolíme.

2

Olivy necháme okapat a vypeckujeme je. Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a česnek na něm dozlatova osmažíme. Vyjmeme, přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat. Nakrájenou cuketu osušíme a podusíme ji na česnekovém oleji 2-3 minuty. Cuketu občas promícháme, poté ji vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Olej zachytíme.

3

Na struhadle nastrouháme nahrubo ovčí sýr. Bazalku opláchneme, otrháme lístky, část odložíme stranou na později, ostatní nakrájíme. Chilli papričku opláchneme, překrojíme podélně na poloviny, zbavíme jadýrek a nakrájíme na velmi malé kousky. V misce smícháme česnekový olej, olivový olej, ocet, sůl, chilli papričku a vytvoříme salátovou zálivku.

4

Tagliatelle nalámeme na kousky o délce 5-6 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme je al dente dle návodu na obalu. Poté je scedíme, necháme okapat a smícháme s ostatním. Přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme ozdobené lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept