Vepřové závitky v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky v kapustě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
600 g | Vepřová panenka |
80 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 78,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kapusta hlávková, Sůl, Sýr Parmezán, Vepřová panenka, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě povaříme cca 5min 8 listů kapusty. Necháme okapat a tuhé stonky rozklepeme paličkou na maso. |
2 | Bylinky nakrájíme nahrubo a povaříme 3-4minuty. Vyjmeme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným parmazánem, citronovou kůrou nakrájenou na tenké nudličky a ochutíme solí a pepřem. |
3 | Směs rozetřeme na plátky masa, srolujeme a zabalíme do kapustových listů. |
4 | Pečicí papír namočíme, potřeme olejem a vyložíme jím pekáč tak, aby po stranách přečníval. Vložíme závitky, zalijeme olejem, vínem a osolíme. Zakryjeme přečnívajícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160C asi 25-30minut. |
5 | Po vyjmutí z trouby necháme závitky 5min odpočinout, překrojíme napůl a podáváme. |