Jednoduchý recept

Kuře po židovsku plněné farfalemi a játry

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47145

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
50 g Husí sádlo
150 g Játra drůbeží
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 kg Kuře
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Farfalle
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,266 kcal
Kilojoule 5 296kJ
14% Sacharidy 52 g
100% Tuky 75 g
27% Sodík 531 mg
162% Bílkoviny 91 g

Kuře po židovsku plněné farfalemi a játry postup přípravy receptu:

1

Celé kuře očistíme, pod studenou tekoucí vodou umyjeme, osušíme a potřeme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, posypeme sladkou paprikou a necháme stranou.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme do křupavá, poté přidáme omytá játra, které také osmažíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Farfallíny uvaříme v osolené vodě a scedíme.

3

Do misky vysypeme osmaženou cibuli, připravená játra, uvařené farfalle, přidáme vejce, nasekanou petržel kudrnku a nasekaný kopr, všechny suroviny v misce důkladně promícháme, podle vlastní chutě osolíme, přisypeme pepř a ještě promícháme.

4

Z kuřete odřízneme krk a křidélka, naplníme připravenou náplní, kuře zašijeme, položíme na plech, vložíme do nahřáté trouby a necháme péct 120 minut dozlatova a doměkka. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a vodou.

5

Hotové kuře vytáhneme z trouby, ještě teplé pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu, rozporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Takto připravené kuře podáváme teplé, vhodnou přílohou je dušená rýže. Farfalle se připravují s macesové mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept