Kuřecí prsa se sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se sušenými švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47258 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
80 g | Hrozinky |
800 g | Kuřecí prsa |
80 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
180 g | Švestky sušené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 179,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Osolená a opepřená kuřecí prsa naskládáme do mísy, přelijeme smetanou a pod fólií necháme alespoň čtyři hodiny naložené. |
2 | Sušené švestky rozkrájíme, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme najemno. |
3 | Marinovaná prsa po obou stranách osmažíme na másle, přidáme cibuli, hrozinky, švestky, podlijeme marinádou a vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. |
4 | Maso podáváme posypané petrželovou natí. |