Mufloní pikantní guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní pikantní guláš
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47264 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 g | Chilli koření mleté |
500 g | Cibule |
30 g | Hořčice gurmánská |
30 g | Jíška hotová tmavá |
4 g | Kmín celý |
1 ks | Masox |
1000 g | Mufloní maso |
3 g | Nové koření celé |
30 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rohlíky celozrnné |
150 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 296,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 10,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice gurmánská, Jíška hotová tmavá, Masox, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Rohlíky celozrnné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní pikantní guláš postup přípravy receptu:
1 | Muflonní maso vykostíme, kosti si ponecháme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kosti z muflona zalijeme vodou, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a uvaříme vývar. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme celý kmín, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, na cibulový základ položíme kostky masa, osolíme, opepříme mletým pepřem, okořeníme tymiánem, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z mufloních kostí, přihodíme kostku masoxu a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, chilli kořením, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. |
3 | Hotový guláš podáváme s celozrnným pečivem. |