Jednoduchý recept

Pečená krkovička s kaparovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47271

Ingredience

1 ks Citrony
800 g Hovězí maso přední
50 g Hrášek
60 g Kapary
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sardinka obecná
200 g Sůl
10 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 944 kcal
Kilojoule 3 950kJ
23% Sacharidy 83 g
60% Tuky 45 g
979% Sodík 20 g
114% Bílkoviny 64 g

Pečená krkovička s kaparovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme základ na omáčku. Nastrouháme citronovou kůru a přidáme ji k očištěným sardinkám. Pokapeme olejem, přidáme hodně soli a necháme 6 hodin odležet.

2

Maso naporcujeme na plátky, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji lehce opečeme. Šalotku nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme maso a pečeme 2 hodiny na 150 stupňů Celsia.

3

Šťávu z masa zcedíme, přidáme k ní rozehřáté máslo a nastrouhané kapary. Maso nakrájíme na kostičky a přelijeme kaparovou omáčkou. Sardinky vyjmeme z marinády a pořádně je opláchneme od soli. Dáme na talíř k masu, přidáme hrášek na ozdobu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept