Tortellini plněné hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini plněné hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 47324 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka pšeničná - Semolina |
1 špetka | Sůl |
7 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Na náplň | |
100 g | Cibule |
250 g | Hrášek |
70 g | Máslo čerstvé |
20 g | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
100 g | Sýr Ricotta |
Na omáčku | |
100 g | Anglická slanina |
100 g | Hrášek |
20 g | Máta |
40 ml | Olej olivový |
150 g | Rajčata |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 328,3mg |
Draslík | 440,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Hrášek, Máta, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Anglická slanina, Hrášek, Máta, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná - Semolina, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini plněné hráškem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si vál, na který nasypeme obě mouky. Uprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Nasypeme špetku soli a mícháme rukama. Pečlivě vypracováváme těsto přibližně 15 minut. Musí se dobře promíchat. Mělo by být tužší, kvůli tomu, že během dalšího tvarování se stává stále více elastickým. Lepší také je připravit si těsto s předstihem. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do ledničky, kde mělo alespoň 2 hodiny odpočívat. |
2 | V kastrolu si rozpustíme máslo. Přisypeme k němu nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Přidáme do kastrolu hrášek. Směs prohřejeme asi na 60°C a promícháme. Stáhneme plamen a pak odstavíme z plotny. Necháme vychladnout. Je-li směs už chladná, vložíme ji do mixéru, kam k ní přidáme mátu, osolíme a opepříme. Rozmixujeme dohladka. Pak přidáme sýry ricotta a parmezán a znovu mixujeme. Vyrobenou směsí budeme plnit tortellini. |
3 | Těstoviny pak v osolené vodě vaříme tak dlouho, aby byly takzvaně al dente, neboli na skus. Doma vyrobené tortellini stačí vařit velice krátce. |
4 | Na pánvi si pak na oleji opečeme slaninu, k ní přidáme rajčata rozkrájená na kostky a 2 minuty restujeme. Přilijeme zeleninový vývar a dále vaříme. Nakonec přidáme hotové uvařené tortellini a promícháme. Servírujeme v hlubokých talířích, sypeme nasekanou mátou a hráškem. |