Recept

Tortellini plněné hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 47324

Ingredience

Na těstoviny
200 g Mouka pšeničná - Semolina
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
7 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Na náplň
100 g Cibule
250 g Hrášek
70 g Máslo čerstvé
20 g Máta
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Sýr Parmezán
100 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
Na omáčku
100 g Anglická slanina
100 g Hrášek
20 g Máta
40 ml Olej olivový
150 g Rajčata
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 182kJ
21% Sacharidy 76 g
50% Tuky 38 g
31% Sodík 610 mg
54% Bílkoviny 30 g

Tortellini plněné hráškem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si vál, na který nasypeme obě mouky. Uprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Nasypeme špetku soli a mícháme rukama. Pečlivě vypracováváme těsto přibližně 15 minut. Musí se dobře promíchat. Mělo by být tužší, kvůli tomu, že během dalšího tvarování se stává stále více elastickým. Lepší také je připravit si těsto s předstihem. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do ledničky, kde mělo alespoň 2 hodiny odpočívat.

2

V kastrolu si rozpustíme máslo. Přisypeme k němu nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Přidáme do kastrolu hrášek. Směs prohřejeme asi na 60°C a promícháme. Stáhneme plamen a pak odstavíme z plotny. Necháme vychladnout. Je-li směs už chladná, vložíme ji do mixéru, kam k ní přidáme mátu, osolíme a opepříme. Rozmixujeme dohladka. Pak přidáme sýry ricotta a parmezán a znovu mixujeme. Vyrobenou směsí budeme plnit tortellini.

3

Těstoviny pak v osolené vodě vaříme tak dlouho, aby byly takzvaně al dente, neboli na skus. Doma vyrobené tortellini stačí vařit velice krátce.

4

Na pánvi si pak na oleji opečeme slaninu, k ní přidáme rajčata rozkrájená na kostky a 2 minuty restujeme. Přilijeme zeleninový vývar a dále vaříme. Nakonec přidáme hotové uvařené tortellini a promícháme. Servírujeme v hlubokých talířích, sypeme nasekanou mátou a hráškem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept