Jednoduchý recept

Játra smažená po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47330

Ingredience

10,5 kávová lžička Cukr krupice
300 g Játra vepřová
0,5 kávová lžička Kmín mletý
5 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
3 ks Pórek
2 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
1 polévková lžíce Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
17% Sacharidy 61 g
8% Tuky 6 g
16% Sodík 314 mg
37% Bílkoviny 21 g

Játra smažená po čínsku postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a šikmo nakrájíme na delší proužky. Solamyl rozmícháme metlou v misce s vodou.

2

Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Dobře se krájí játra chladná nebo zmražená.

3

V pánvi rozpálíme olej a na něm za stálého míchání smažíme nakrájená játra. Když se jednotlivé kousky od sebe oddělí, přidáme pórek, kmín, zázvor, cukr, Vegetu a sójovou omáčku, jako poslední pak ještě plátky česneku. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 5 minut. Česnek by měl zůstat polosyrový, proužky pórku lehce zvadnou a játra se "zvlní".

4

Solíme až hotová játra na servírovacím talíři.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou je vařená rýže, můžeme ale podávat i s opečenými bramborami nebo jen s pečivem. Pórek lze nahradit jarními cibulkami s natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept