Játra smažená po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra smažená po čínsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
10,5 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Játra vepřová |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 ks | Pórek |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 225,8mg |
Draslík | 719,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Játra vepřová, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra smažená po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a šikmo nakrájíme na delší proužky. Solamyl rozmícháme metlou v misce s vodou. |
2 | Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Dobře se krájí játra chladná nebo zmražená. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a na něm za stálého míchání smažíme nakrájená játra. Když se jednotlivé kousky od sebe oddělí, přidáme pórek, kmín, zázvor, cukr, Vegetu a sójovou omáčku, jako poslední pak ještě plátky česneku. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 5 minut. Česnek by měl zůstat polosyrový, proužky pórku lehce zvadnou a játra se "zvlní". |
4 | Solíme až hotová játra na servírovacím talíři. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou je vařená rýže, můžeme ale podávat i s opečenými bramborami nebo jen s pečivem. Pórek lze nahradit jarními cibulkami s natí.