Jednoduchý recept

Vepřové maso s pórkem po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47335

Ingredience

4 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Pórek
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
150 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 088kJ
14% Sacharidy 51 g
34% Tuky 25 g
25% Sodík 501 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vepřové maso s pórkem po čínsku postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.

2

V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet.

3

Pórek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na silnější kolečka.

4

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme druhou polovinu oleje, přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept