Čínská zeleninová směs a vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská zeleninová směs a vepřovým masem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
1 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
50 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 73g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 680,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Zázvor mletý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Omáčka sójová, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská zeleninová směs a vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Maso myjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky. |
2 | V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme chvíli odležet. |
3 | Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme a rozkrájíme na kousky. |
4 | Košťál zelí a květáku omyjeme a pokrájíme na plátky. Listy zelí natrháme na kousky. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme za stálého míchní nakrájené a naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme kousky papriky a rozkrájené košťály květáku i zelí. Směs mícháme a smažíme přibližně ještě 5 minut. Na závěr přidáme natrhané kousky zelí, dochutíme kmínem, zázvorem a Vegetou, případně osolíme. Vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Chutné typicky čínské jídlo s rychlou a nenáročnou přípravou. Zelenina by po osmažení měla mít i nadále svoji bílou, zelenou a červenou barvu. Místo zelí je možné použít kedlubny.