Jednoduchý recept

Chlebové bochánky se šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47351

Ingredience

100 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
50 g Sýr Parmezán
4 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
230 ml Voda pitná
10 g Šalvěj čerstvá
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 753kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 363 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chlebové bochánky se šunkou postup přípravy receptu:

1

Máslo a vodu dáme do rendlíku, pozvolna zahříváme, až se máslo rozpustí. Potom přivedeme k varu, přisypeme mouku smíchanou se solí a odstavíme. Vařečkou zpracováváme těsto, dokud se nepřestane přichytávat na stěny rendlíku. Vyklopíme do mísy, necháme vychladnout.

2

Do těsta postupně zapracováváme vejce, až bude hladké a lesklé (možná nespotřebujeme všechna vejce). Nakonec zapracujeme nakrájenou parmskou šunku, parmezán a nasekanou šalvěj. Plech na pečení vytřeme máslem, těsto naplníme do cukrářského kornoutu a hladkou trubičkou naneseme na plech kolečka o průměru 4 cm v dostatečné vzdálenosti od sebe, protože se nafouknou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova 25 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept