Uzený úhoř s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený úhoř s liškami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47352 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
100 g | Lanýž |
150 g | Lišky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
400 g | Úhoř uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 179,0mg |
Draslík | 497,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Úhoř uzený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený úhoř s liškami postup přípravy receptu:
1 | Uzeného úhoře očistíme od nečistot, kůže a kostí. Nakrájíme na kousky, potřeme máslem. Do pekáče rozložíme maso, přidáme ještě trochu másla a dáme péct do trouby při teplotě 80°C na 15 minut. |
2 | Mezitím na pánvi rozpálíme olej, lehce na něm opečeme poakrájené lišky s pórkem. Tuto směs osolíme, opepříme a okmínujeme. Úhoře vyndáme z trouby, přidáme lišky s pórkem, lehce zalijeme rozehřátým máslem, posypeme nasekanými lanýži. |
Poznámka
Servírujeme teplé.