Pečený candát na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený candát na houbách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47364 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Candát obecný |
1 ks | Citrony |
50 g | Hera |
200 g | Houby čerstvé |
5 g | Kmín celý |
20 g | Kopr čerstvý |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 372,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kmín celý, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Hera, Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený candát na houbách postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, nožičky odřízneme od kloboučků. Umyjeme, nakrájíme a v pánvi na zahřátém oleji smažíme. Zalijeme dvěma lžícemi vody, přidáme nasekanou petržel kudrnku a necháme za občasného míchání pod pokličkou dusit 15 minut. |
2 | Candáta vykucháme, očistíme, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a nakrájíme na porce. Každou porci osolíme, zlehka obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Opečené kousky naskládáme do zapékací mísy, na každou porci položíme plátek Hery, posypeme kmínem a mísu vložíme do horké trouby, kde rybu necháme 15 minut zapéct. |
3 | Upečenou rybu rozdělíme podle porci na mělké talíře, každou posypeme trochou pepře, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, přidáme houby, talíře ozdobíme nasekaným koprem a jídlo podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplé hlavní jídlo. Talíře můžeme ještě ozdobit plátky citrónu.