Jednoduchý recept

Staroslovanské vepřové kotlety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47390

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
9% Sacharidy 34 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 122 mg
49% Bílkoviny 28 g

Staroslovanské vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

3

V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka. Měkké kotlety vyjmeme z pánve, dáme do mísy a uschováme v teple.

4

Do vypečeného tuku v pánvi přidáme máslo, osmahneme na něm kolečka cibule a nakrájené žampiony. Směs opepříme, posypeme kmínem a osolíme. Přikryté dusíme asi 5 minut, pak přidáme opečené kotlety a společně s cibulí a žampiony je ještě chvíli podusíme.

5

Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část směsi žampionů a cibule.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, posypané jemně nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept