Jednoduchý recept

Polévka z rajčat a cizrny

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47439

Ingredience

500 g Cizrna
3 polévková lžíce Kečup ostrý
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Pórek
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 169kJ
30% Sacharidy 110 g
32% Tuky 24 g
71% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 32 g

Polévka z rajčat a cizrny postup přípravy receptu:

1

Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme celou noc namočenou. Druhý den cizrnu v té samé vodě povaříme přibližně 60 minut. Potom ji scedíme a necháme stranou k dalšímu použití.

2

Umytá rajčata rozřízneme na polovimy, naskládáme na plech, pokapeme je olejem a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. K teplým rajčatům přidáme oloupaný česnek a spolu rozmixujeme.

3

Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme rozmixovaná rajčata, kečup, připravenou cizrnu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme na kolečka nakrájený pórek a pod poklici na mírném ohni povaříme asi 20 minut.

4

Uvařenou polévku naléváme na hluboké talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou s čerstvým chlebem, ale také čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept