Jednoduchý recept

Salát z rybích jiker - Taramosalata

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47457

Ingredience

5 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Citrony
200 g Kapří jikry
2 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 004kJ
8% Sacharidy 28 g
50% Tuky 37 g
19% Sodík 374 mg
20% Bílkoviny 11 g

Salát z rybích jiker - Taramosalata postup přípravy receptu:

1

Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.

2

Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici.

Poznámka

Takto připravenou omáčku podáváme studenou s chlebem pita, ale také k pečeným rybám jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept