Mufloní guláš se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš se smetanou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47478 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
40 g | Kečup |
4 g | Kmín celý |
2 g | Majoránka |
1 ks | Masox |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
1000 g | Mufloní maso |
30 g | Paprika mletá sladká |
80 g | Paprika zelená |
2 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 g | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 313,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 96,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Maso z mladšího muflona očistíme, odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, paprikový lusk bez jádřince na nudličky, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže nakrájíme na drobnější kostičky a česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a vyškvaříme. Škvarky vyndáme, na tuk nasypeme cibuli s kmínem, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme kostky masa, lehce orestujeme a ihned podlijeme pivem. Okořeníme bobkový listem, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme pokrájenou papriku, mrkev, celer, kečup, česnek, majoránku, podle potřeby dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce ozdobíme škvarky, které jsme si ponechali. |
Poznámka
Jako příloha je vhodný houskový knedlík.