Jednoduchý recept

Mufloní guláš s rybízovou marmeládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47482

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
60 g Chléb konzumní
800 g Cibule
1 g Hřebíček
3 g Jalovec
3 g Majoránka
30 g Marmeláda rybízová
1000 g Mufloní maso
3 g Nové koření mleté
3 g Paprika mletá pálivá
30 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
200 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
200 ml Víno červené
200 g Zelenina kořenová
4 stroužek Česnek
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 998kJ
13% Sacharidy 48 g
50% Tuky 38 g
62% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Mufloní guláš s rybízovou marmeládou postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, promícháme se solí, maso z mladého muflona odblaníme, nakrájíme na menší kostičky, promícháme s osolenou kořenovou zeleninou a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a kůrku staršího chleba nastrouháme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dožluta, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, na tento základ položíme kousky masa se zeleninou, promícháme, když pustí šťávu, okořeníme mletým pepřem, drceným jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, podusíme a za občasného podlévání vodou dusíme zvolna téměř doměkka.

3

Přimícháme rybízovou marmeládu, majoránku, česnek, přilijeme červené víno, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme. Před podáváním vyndáme bobkový list a hřebíček.

4

Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept