Jednoduchý recept

Rolky z lilku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47531

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
250 g Lilek
200 g Mozzarella
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Tuňák v oleji
Dresink
1 dl Citronová šťáva
100 g Mandle
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 515kJ
5% Sacharidy 19 g
100% Tuky 75 g
11% Sodík 226 mg
53% Bílkoviny 30 g

Rolky z lilku postup přípravy receptu:

1

Lilek umyjeme, uřízneme stonky, po délce nakrájíme na plátky silné 2 cm. Dobře je potřeme olejem a v suché pánvi opečeme po obou stranách doměkka. Necháme vychladnout a zatím necháme stranou.

2

Dresink: V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme nasekané ořechy, vlijeme citrónovou šťávu, vmícháme nasekanou petrželovou nať, pánvičku stáhneme z ohně, přimícháme med, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Dresink udržujeme teplý.

3

Náplň: Do misky dáme drobně nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájený sýr, přidáme nasekanou bazalku, nakrájené kousky tuňáka, nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a směs promícháme. Vezmeme připravené lilky, na konec každého lžící položíme přiměřené množství směsi a lilek zavineme do rolády. Tak pokračujeme až do skončení směsi.

4

Připravené rolády pokládáme na olejem vymazaný plech spojem dolů. Plech s roládami vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.

5

Hotové rolády rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme připraveným dresinkem a podáváme.

Poznámka

Takto připravené lilky podáváme jako hlavní teplé jídlo se smaženými hranolky. Ale také jen s opečenou vekou jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept