Jednoduchý recept

Kološvárské zelí s mletým vepřovým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47555

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
200 g Klobása uzená
1 špetka Kmín celý
1 ks Masox
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
750 g Vepřové maso mleté
1 dl Voda pitná
0,3 l Zakysaná smetana
750 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 921 kcal
Kilojoule 3 855kJ
10% Sacharidy 35 g
86% Tuky 65 g
16% Sodík 322 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kološvárské zelí s mletým vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka.

2

Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme přejít varem. Kysané zelí přecedíme a v hrnci s trochou vývaru z Masoxu uvaříme doměkka.

3

V pánvi rozpálíme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Po chvíli smažení přidáme mleté maso, podlijeme ho masoxovým vývarem a dusíme pod pokličkou. Po přibližně 5 minutách dušení přidáme česnek, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a pokračujeme v dušení.

4

Na jiné rozehřáté pánvi osmahneme kousky slaniny a v tuku po ní kolečka klobásy. Rýži osmahneme na další pánvi s trochou oleje, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

5

Zapékací mísu vymastíme, na dno položíme polovinu zelí, na ně dáme mleté dušené maso, klobásu a slaninu, rýži a nahoru zbylé zelí. Vše zalijeme zakysanou smetanou a v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut a pak necháme odkryté zapéct.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept